Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

Pași rapizi spre excluderea banilor cash de pe piață. Prizonieri ai sistemului de valori virtuale. Un nou pas spre un control total

Iată ce putem citi pe http://www.business24.ro/carduri/plata-cu-cardul/adio-pin-si-bancomate-iata-cum-ne-vom-gestiona-banii-1552350#ziarecom

Adio, PIN și bancomate! Iată cum ne vom gestiona banii

Carnetul de cecuri este mort si ingropat deja “(conform celor afirmate de cei de pe business.ro), “iar cardurile de credit, codul PIN si bancomatele pe care le cauti cu disperare cand ramai fara lichiditati sunt si ele pe punctul de a iesi din peisaj. Si nu sunt singurele care vor fi desfiintate sau modificate de schimbarile tehnologice.(…)

“Suntem intr-un punct in care rapiditatea cu care se dezvolta noile tehnologii a ajuns deja sa ne sperie. Schimbarea modului in care ne vom administra conturile bancare se va petrece mai repede decat ne inchipuim, cam in cinci ani”, considera Gi Fernando, fondatorul Free Formers, intr-un interviu acordat CNN.(…)

In pragul extinctiei

O serie de elemente traditionale pe care le folosim in prezent pentru a achita diverse servicii si produse vor disparea sau vor suferi mutatii rapide(…). Codurile PIN si cititoarele de carduri sunt primele amenintate de invazia noii tehnologii. Datele de identificare incluse in baza de date a noilor dispozitive vor inlocui codurile de siguranta din prezent, considera Fernando.

Printre caracteristicile noilor tehnologii se numara recunoasterea amprentei, scanarea retinei, mascarea dispozitivelor in accesorii sau in lentilele de contact.(…)

“Amprentarea si scanarea retinei vor tine in curand loc de semnatura”, afirma Steven Lewis, analist in cadrul companiei Ernst&Young.

Deja putem efectua plati direct de pe telefonul mobil, iar unele magazine au inceput sa introduca dispozitive prin care putem face mici cumparaturi contactless, fara sa bagam mana in buzunar.”

Banii gheata inca rezista

Ceva mai greu de eliminat vor fi bancnotele, in conditiile in care toata lumea le accepta, sunt usor de transportat si nu atat de usor detectabile ca transferurile electronice.

“Banii gheata vor disparea greu”, considera fondatorul Free Formers. Cu toate acestea, smartphone-urile si cardurile de plata directa sau alte metode vor reduce din ce in ce mai mult zona de influenta in piata a bancnotelor.(…)

Nu va fi o schimbare imediata, ci una graduala, sunt de acord specialistii in domeniu, dar cert este ca intr-acolo se indreapta lucrurile, cu mare viteaza.”

Ne întrebăm:Ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar?!!!

Iată ce putem citi pe același site mai sus citat:

România este cea mai avansată țară din lume în ceea ce privește infrastructura Bitcoin

(…)Business24 a stat de vorba cu Manuel Heilmann(…):

Pe data de 6 Mai a avut loc prima plata utilizand monede virtuale. Cum a evoluat activitatea voastra de atunci?

In luna mai am facut intr-adevar prima tranzactie ca test. In luna octombrie am lansat platforma cu ajutorul unor clienti selectionati din Germania si Romania. Mai mult, sute de utilizatori s-au inregistrat pe site incepand cu luna mai si urmeaza sa le oferim accces la platforma pas cu pas in urmatoarele saptamani.

Recent am lansat aplicatia pentru Android si iPhone si vom continua sa imbunatatim solutia si sa ii adaugam functionalitati in urmatoarele saptamani si luni.

Cum vedeti viitorul platilor digitale?
(…)Cred ca am ajuns intr-un punct din care nu ne mai putem intoarce.

Cu toate acestea, abia au fost facuti primii pasi. (…)

Care este potentialul lor in Romania?

Romania este o piata cu 20 milioane de utilizatori, iar romanii tind sa fie mult mai deschisi decat europenii atunci cand vine vorba de noi tehnologii si testarea acestora. Romania este probabil tara cu cea mai buna oferta de Bitcoin(n.n. moneda virtuala) datorita celor aproximativ 1600 de terminale existente de unde poti cumpara Bitcoin.
(…)In acest context, cred ca romanii vor adopta Bitcoin mai repede decat altii si il vor utiliza pentru a-si plati facturile, nota de plata la restaurant si alte cumparaturi de zi cu zi.

Din pacate insa exista foarte putine locuri in Romania care accepta Bitcoin ca moneda de plata si este obiectivul nostru sa schimbam acest lucru cat de repede posibil si sa convingem companiile sa accepte Bitcoin fara a-si asuma riscuri.(…)

Majoritatea romanilor inca au probleme sa se familiarizeze cu folosirea cardurilor pentru cumparaturi online. Cum planuiti sa le castigati increderea in Bitcoin?

In Romania majoritatea companiilor accepta carduri de credit (cu exceptia taxi-urilor). Cu toate acestea, cash-ul este cea mai populara metoda de plata a facturilor, alaturi de terminalele electronice – chiar si atunci cand vine vorba despre cumparaturi online. (…)

Ati spus ca e doar o chestiune de timp pana cand popularitatea Bitcoin va evolua si in Romania. Puteti sa faceti o estimare cu privire la timpul necesar pentru acest lucru?

Asa cum am spus inainte, Romania este probabil cea mai avansata tara din lume in ceea ce priveste infrastructura Bitcoin. Aveti curs local de schimb si 1600 de terminale in tara care permit utilizatorilor sa cumpere Bitcoin, precum si primul bancomat in Bucuresti, urmand sa fie instalate mai multe in viitorul apropiat.

Cu alte cuvinte, este foarte usor sa cumperi Bitcoin in Romania. (…)”

Vezi și http://asociatialibertatearomanilor.ro/eu-am-aflat-si-stiu-ce-am-de-facut-dar-tu-stii/

One Response to 'Pași rapizi spre excluderea banilor cash de pe piață. Prizonieri ai sistemului de valori virtuale. Un nou pas spre un control total'

 1. IULIA says:

  Catre ce ne indreptam, in viteza tot mai ametitoare, de parca “cineva” este cuprins de o grana turbata si nu mai are rabdare deloc cu noi? Ne-a prevenit de multa vreme inca Fericitul parinte Paisie Aghioritul:

  Mod viclean de introducere a pecetluirii

  Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa “indosariere”, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana. Vor forta astfel lucrurile si vor spune: “Va veti misca numai cu cartele; banii se vor desfiinta“. Va da cineva cartela la magazin si va cumpara si vanzatorul va lua banii din banca. Cel ce nu va avea cartela, nu va putea nici vinde, nici cumpara. Pe de alta parte vor incepe sa faca reclama “sistemului perfect”, pecetluirii cu raze laser cu 666 pe mana sau pe frunte, care nu se va vedea la exterior. In acelasi timp la televizor vor arata ca cutare a luat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca si vor spune mereu: “Mai sigura este pecetluirea cu raze laser pe mana sau pe frunte, pentru ca numai detinatorul isi stie numarul lui. Pecetluirea este sistemul perfect. Celalalt nu-ti va putea lua nici capul, nici mana si nici nu-ti va vedea pecetea“. De aceea lasa acum pe hoti, pe facatorii de rele sa are. Au jefuit 15 chilii din jurul Careii. Pe unul l-au omorat ca sa-l prade. Astfel fiecare va afla prilejul sa prade si sa ia orice vrea. Sa spunem ca vrea sa rapeasca un ogor; va spune ca era chipurile al bunicului sau, sau ca l-a inchiriat candva pentru pasunat, asa ca, hai, vezi daca poti sa-i dai de capat. Vor spune dupa aceea cei competenti: “Din pacate nu-i putem controla; controlul se poate face numai la computer“, si vor inainta spre pecetluire. Vor cauta apoi la computer sa vada daca esti pecetluit, ca sa te serveasca sau nu. Cei trei ani si jumatate ( Vezi Dan. 9, 27; Apoc. 12, 6 si 15, 5. Vezi de asemenea St. Irineu de Lugdun, “Mustrarea si rasturnarea cunostintei false in cinci carti”, Cartea 5, Sources Chretiennes 155, Paris 1969, pp. 323 si 387. ) vor fi grei si o vor plati unii care nu vor fi de acord cu acest sistem. Pentru unii ca acestia vor gasi vreo pricina si-i vor baga in inchisoare. Dupa un an ii vor duce in alt oras pentru cercetari, ca sa treaca pe la alt tribunal; dintr-un oras in altul. Dupa aceea vor spune: “Sa ne ierti, esti nevinovat. Daca ai fi fost pecetluit, am fi cercetat despre tine intr-un minut. Acum insa nu-ti putem face control“.

  - Parinte, vor putea impune pecetluirea cu sila?

  - “Politetea” lor nu va ajunge pana acolo! Vor fi politicosi pentru ca vor fi … europeni. Vor arata ca sunt la inaltime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trai, daca nu are pecetea. Vor spune: “Fara pecete va chinuiti! Daca ati fi primit-o, nu ati fi trait asa de greu”. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari daca vor avea. De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*