Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

DEMERSURI SI SOLICITARI DIN PARTEA A.P.L.R. CU PRIVIRE LA LEGEA VACCINARII

Versiune PDF:
- Initiativa APLR impotriva vaccinarii obligatorii – 1
- Initiativa APLR impotriva vaccinarii obligatorii – 2

CĂTRE,
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII
 
Subiect: LEGE privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România
 
Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, analizând proiectul de lege supus dezbaterii publice, constatăm că acesta nu satisface cerinţele impuse de normele de drept european aşa cum acestea au fost conturate în jurisprudenţa obligatorie şi avem în vedere că tratamentele medicale nu pot fi în niciun caz impuse, iar libertatea de opţiune a pacientului încălcată.
Spiritul şi forma în care proiectul de lege a fost propus sunt profund eronate şi urmăresc îngrădirea unei serii întregi de drepturi fundamentale dintre care unele au chiar o slabă legătură cu actul medical în sine, cum ar fi îngrădirea libertăţii de exprimare şi încălcarea principiului imparţialităţii în cercetarea ştiinţifică.
 
Faţă de tendinţa de trunchiere a adevărului ştiinţific, considerăm deosebit de important ca legiuitorul să favorizeze dezbaterile în mediul ştiinţific şi tratarea echidistantă a întregii problematici legate de efectele principale şi secundare ale vaccinurillor.
De aceea, propunerile noastre sunt:
 • Amânarea adoptării proiectului de lege în forma propusă;
 • Înfiinţarea unei comisii care să realizeze studii independente asupra riscurilor şi beneficiilor vaccinării, compusă din cercetători de reputaţie internaţională, studii  care să acopere toate aspectele controversate şi care să analizeze întregul spectru de opinii şi constatări ştiinţifice medicale dat publicităţii şi/sau ;
 • Realizarea de studii suplimentare în situaţii epidemiologice excepţionale pentru obţinerea unor concluzii concrete privind grupele de risc;
 • Furnizorii de servicii medicale care vaccinează să îşi asume personal răspunderea pentru toate consecinţele actului medical pe care îl realizează, aşa cum se procedează pentru oricare alt act medical;
 • Părintele sau ocrotitorul legal al minorului să aibă posibilitatea să îşi motiveze opţiunea de a nu vaccina minorul  prin argumente ştiinţifice cu indicarea sursei acestora.
 
Cu aleasă stimă,
Profesor Nicolae Livadă

Preşedinte Asociaţia Pentru Libertatea Românilor,

4 Responses to 'DEMERSURI SI SOLICITARI DIN PARTEA A.P.L.R. CU PRIVIRE LA LEGEA VACCINARII'

 1. paola says:

  Nu sant de acord sa se vaccineze copiii obligatoriu.Parintii sant tutela legale pentru copiii lor,ei raspunde de apararea ,sanatatea ,cresterea si educarea lor,si de aceea parintii sa fie ascultati si respectata vointa lor!

 2. Pomenea Mirela says:

  Sunt de acord cu cele precizate mai sus.in cazul oricarui act medical ,unui parinte ii trebuiesc aduse la cunpstinta si riscurile.nu doar replica”este obligatpriu”,o innscriptie deasupra patului bebelusului cu “parintele refuza orice tratament medical”

 3. Mihai Simona says:

  Este un abuz. Trebuie sa avem dreptul de a alege. Guverantii ne -au vandut pentru propriile lor interese adica multi bani. Stiu se invart multi bani in industria farmaceutica deci sunt multi smecheri la mijloc dar totusi pentru beneficiul catorva persoane sa fie calcate in picioare drepturile omului. Trebuie sa ne opunem acestui abuz. Au distrus institutul nostru si aduc vaccinuri experiment din afara caci de noi suntem estul europei deci nu contam.
  Doamne ajuta sa reusim.

 4. daniela georgescu says:

  Legea trebuie respinsă în integralitatea, sa nu amânată. Studiile cu privire la efectele vaccinurilor trebuie facute ptr a arata adevarul stiiintific si nu pentru a se apara părintii cu el impotriva unii azuz care trebuie respins, nu amânat. Noi nu treebuie sa le cerem sa creez institutii si lnstrumente cu care noi sa facem dovada nocivitaii legii. Trebuie sa facem o petitie ca legea sa nu fie supusă votului in Parlament. Legea însăsi recunoaste ca vaccinurile au efecte si reactii adverse si ii supune unor riscuri nevaliate pe copiii nostri. Sa se renunte la ea definitiv, iar vaccinarea sa se faca la cererea părintilor, nu prin obligarea lor.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*