Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

Solutii practice pentru Refuzul Cardurilor bancare şi al Cartelelor magnetice

Memoriu Monitorizarea accesului in scoli (format DOC)
Memoriu Monitorizarea accesului in scoli
(format PDF)

Notificare de de refuz Carduri Bancare (format DOC)
Notificare de refuz Cartela de acces in Scoli (format DOC)
Notificare de de refuz pentru achitarea pensiei pe Card (format DOC)

Refuz carduri bancare si cartele magneticeFormulare de refuz pentru persoanele care nu mai doresc sa primească salariul pe card bancar, ci în numerar, la casieria unitaţii, având în vedere lipsa unui act normativ care să oblige unitatea la plata pe card. Formulare de refuz al cartelelor magnetice pentru accesul in şcoli.

7 Responses to 'Solutii practice pentru Refuzul Cardurilor bancare şi al Cartelelor magnetice'

 1. Pavel says:

  Si eu am facut o astfel de notificare. Impreuna cu inca 5 sau 6 colegi. Mi-au aprobat-o. Anul trecut. Anul acesta altii ne+au urmat exemplul. E si aceasta o modalitate de a opri evolutia raului. Caci una din intentii este scoaterea banilor lichiyi de pe piata, pentru a ne controla mai bine.Vorbeste cu inca 2 sau 3 colegi si incearca sa+i convingi. De ce sa+ti opreasca banca un comision de gestionare_ Sunt banii tai si ai dreptul sa dispui de ei oricand. Daca ajungi intr-un sat si ai nevoie urgenta de bani si nu ai decat un card de plastic, ce faci?Incearca sa-i convingi cu argumente rationale, nu crestine si nici legate de tema controlului, daca nu ai cu cine vorbi in sensul asta. Apoi, cu toate semnaturile, te duci zambind la sef si depui cererea. El nu are nici de castigat , nici de pierdut. Depinde doar de tine!Curaj, Alina!

 2. brancoveanu says:

  Dar daca eu lucrez in Iasi, si ei imi spun ca au caserie la Tg Mures, cum ajung acolo, sa-mi incasez salariul?

 3. Anda says:

  Pentru Elena
  Va rog frumos,cum ati rezolvat pb cardurilor de acces in scoala? Vi s-a acceptat sa intre copiii dvs. in scoala fara card-uri,in mod separat de ceilalti, daca scoala a implementat acest sistem? Colegii copiilor dvs nu i-au linsat psihic pentru aceasta pozitie?
  La scoala fetitei mele(care e zilnic pusa la zid de colegi doar pt ca are un comportament decent si politicos)se vor introduce in cateva zile card-uri electronice de acces in scoala(in Bucuresti).Am fost anuntati sec ca asa a decis CA al scolii, fara nicio consultare.Evident, toti parintii sunt in culmea fericirii… Li se pare “cool”.
  N-as vrea sub nicio forma sa accept, dar copilul si asa e aproape distrus psihic de ironiile,cruzimile, marginalizarea suportate zilnic de la colegi…Cu personalul didactic nu se poate discuta, toti sunt bine inregimentati..In plus nu pot s-o mut cu 3 luni inainte de terminarea a 4 clase, iar toate scolile din zona vor avea in curand acest sistem de intrare.Ma framant sa gasesc o solutie.Va multumesc anticipat.

 4. deea says:

  Notificarea de refuz carduri bancare este numai cu numele, cand deschidem documentul e de fapt vorba de accesul in unitatile de inv pe baza cartelei. Ati putea sa corectati aceasta eroare? Multumesc!

 5. Ana says:

  Buna ziua!
  Mai sunt valabile cumva formularele pentru refuz carduri bancare? Angajatorul (banca in acest caz) are dreptul legal de a percepe comisioane la retragere in cazul in care refuz sa folosesc cardul? multumesc. ana

 6. Alina says:

  Ar trebui facute notificari colective, publice. In felul acesta, oamenii care nu vor documente electronice,prind curaj.
  Ca multa lume le-ar refuza, dar nu poti merge singur impotriva curentului.
  Imi si imaginez ce ochi ar face seful meu cand m-as prezenta la el doar eu cu asa o notificare.M-ar considera nevrotica?
  A, daca ne-am duce zece, ar considera ca avem o problema de rezolvat pt. organizatie. Daca am fi jumatate, poate s-ar adauga pe lista.
  Tot asa si la Evidenta populatiei sau la Permise auto. Pe cate unul il ignora. Lansati petitii pe net si prezentati-le autoritatilor. Trebuie sa conteze. Apoi ocupati-va de strangerea de notificari individuale si mergeti cu toate odata.

 7. elena says:

  Alina, dai vointa, iei putere.E adevarat ca vei fi privita cu un uriaaaaas dispret!Dar trebuie sa o faci pentru ca e interesul tau.Ai temei legal, ai vazut foarte clar. În plus, Codul muncii enunta ca principiu protejarea demnitatii in munca al salariatului asadar pozitia ta, care e una de constiinta, trebuie respectata.Amenintari pe care le-ai putea primi, de concediere, vor ramane doar amenintari.Orice instanta de judecata te va reintegra in functie. Tine legatura cu asociatia, avocatii te vor sustine!

  Si eu am fost singura la inceput, si toti ma priveau cu ura chiar, pentru ca ii deranja sa li se tulbure aparenta lor pace, dar nu m-am lasat si acum suntem multi care luam salariul in numerar de la casieria unitatii. Sau la scolile copiilor mei,anul trecut am vorbit despre manifestarile de Halloween si a cartelelor de acces in scoala, care nu sunt activitati didactice si nu au ce cauta in scoala. Opozitia celorlalti parinti a fost infioratoare atunci, dar anul acesta am amenintat conducerea scolii si iata ca in timp, parte dintre colegii mei precum si parintii colegilor copiilor mei au capatat incredere in ceea ce le spun tocmai pentru ca au intelkes in timp ca aceasta e pozitia corecta. Cei care sunt opozanti directi – nici nu ii mai bag in seama pentur ca, ori sunt inregimentati saracii fiind securisti sau masoni, ori au o limita in a intelege anumite lucruri. Tinem legatura!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*