Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

Rasism social cu carduri electronice. În Marsilia, oamenii strazii obligati sa poarte semn de identificare

În Marsilia, oamenii strazii obligati sa poarte semn de identificare – un triunghi galben cu informații despre identitatea și bolile acestora. O paralelă cu introducerea obligatorie a cardului de sănătate în România

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/12/08/rasism-social-cu-carduri-electronice-oamenii-strazii-din-marsilia-obligati-sa-poarte-semn-de-identificare-un-triunghi-galben-cu-informatii-personale-despre-identitatea-si-bolile-acestora/

Nota :

Toti si-au adus aminte ( in articolul de mai jos) de episodul semnului obligatoriu pentru evrei din regimul nazist – si asta pe buna dreptate, caci e clar ca initiativa are in spate ideea discriminatorie de identificare permanenta a unor “elemente” considerate daunatoare pentru societate. Insa nimeni nu coreleaza acest triunghi aplicat saracilor din Marsilia cu cardul nostru de sanatate, de pilda. Desi, la urma urmei, “semnul” aplicat oamenilor strazi este, de fapt, un CARD cu numele si bolile acestora, adica avand aceeasi functionalitate precum cardul de sanatate. Singura diferenta este faptul ca unul trebuie purtat obligatoriu la vedere, pe cand celalalt trebuie prezentat obligatoriu la accesarea unui serviciu …altfel garantat de Constitutie. (…)

Al doilea cel mai mare oraş din Franţa, Marsilia, se află în plin scandal după ce oamenii străzii au fost obligaţi să poarte „triunghiuri galbene de identificare” în piept. Potrivit rt.comInsignele reprezintă o iniţiativă a primăriei din Marsilia şi a serviciului municipal de urgenţă, Samu, care are ca scop identificarea oamenilor străzii cu numele, fotografia, data naşterii şi informaţii despre bolile acestora.

Analistul politic Pierre Schweitzer a declarat însă că aceste însemne aduc aminte de steaua galbenă purtată de evrei în timpul dominaţiei naziste.Cetăţenii au reacţionat vehement”, a mai spus Schweitzer.

La rândul său, organizaţia franceză pentru protecţia drepturilor omului La Ligue des droits de l’Homme a criticat măsura autorităţilor, sugerând că face trimitere la „însemnele de tristă amintire” purtate de victimele Holocaustului.

Peste o sută de persoane fără adăpost au fost obligate să poarte însemnele respective. „Care este scopul acestor abţibilduri? Să arăţi cu degetul un om al străzii?”,a declarat Eddy, un om care trăieşte de 14 ani pe străzi.

Am văzut teama în ochii celorlalţi”,a adăugat Eddy. „Se fereşte lumea de noi, ne stigmatizează şi mai mult”.

Este scandalos, inuman”, a declarat Christophe Louis, şeful unei organizaţii locale pentru nevoiaşi, „Collectif Morts de la Rue”. „Să obligi o persoană să poarte un simbol care ilustrează bolile acesteia nu este doar discriminatoriu, ci şi ilegal – încalcă confidenţialitatea medicală”, a adăugat Louis.

Medicina, practicată chiar şi pe stradă, trebuie să respecte drepturile omului şi etica medicală”, a spus un medic din asociaţia Médecins du Monde , Pierre-François Pernet. „Sunt şocată. Nu poţi să-i obligi pe oamenii străzii să poarte un triunghi galben în piept, care să indice boala de care suferă. Nu trebuie să-i stigmatizezi pe cei lipsiţi de apărare”, a declarat Marisol Touraine, ministrul pentru Afaceri Sociale şi Sănătate.

Reprezentanţii primăriei spun însă că etichetele „salvează vieţi”(nota APLR- ca și cardul de sanatate din Romania!).„Sunt dezolat de controversa absurdă care s-a iscat în jurul acestor carduri distribuite de Samu”, a declarat Xavier Mery, primarul Marsiliei.„O să modificăm aspectul insignelor. Scopul nostru a fost acela de a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Nu am ştiut ce va urma”.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*