Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

Proiectul de introducere a buletinelor biometrice intră în dezbatere publică

Vezi reportajul aici : Dezbatere proiect de introducere a buletinelor biometrice

Emiterea noilor carţi de identitate, ce vor fi puse in circulaţie dupa data de 1 iulie 2013, va fi supusă unei dezbateri publice. Cel putin asa a hotarat Ministerul Afacerilor Interne, asta după ce mai multe organizaţii neguvernamentale sunt împotriva buletinelor biometrice.

Vor exista doua variante de buletin, una tiparita si una electronica. Cea tiparita va contine numele si prenumele titularului, cetatenia, sexul si locul nasterii acestuia, semnatura, fotografia, CNP-ul si adresa de domiciliu.
Aceste date vor fi incluse si pe smartcard, noul buletin electronic. In plus, vor fi incluse numele si prenumele parintilor titularului, certificate digitale si date biometrice.

46 de ONG-uri au depus un memoriu impotriva emiterii noilor carti de identitate. Acestea spun ca dispare caracterul personal al cetateanului.

Sursa : Antena 1

One Response to 'Proiectul de introducere a buletinelor biometrice intră în dezbatere publică'

  1. panorica mihai says:

    sa dea bunul Dumnezeu sa se reuseasca ceva in oprirea acestor grave nereguli care ne pun viata in pericol.multumim tuturor celor ce se lupta ptr noi,ptr.libertatea noastra.sa speram ca vor avea un pic de credinta ,un pic de frica de bataia DOMNULUI care este tare,a celor ce stau la deciziile ptr libertatea persoanei si siguranta acesteea.stau si ma gandesc de multe ori,in italia au carti de identitate cartonate ,simple,si nu le mai schimba atata,si sa nu mai vbim de adevarata mafie de aici…..cum de ei au un cuvant de spus si noi acceptam tot?asta ma intreb eu……pasapoarte din alea simple,si nu se gandesc si nu accepta biocipuri pe ele.ptr ca italienii es in strada cu tv….si vocea lor se aude peste tot.asta cred ca este.o zi buna.DOAMNE AJUTA.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*