Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

MANIFEST PENTRU LIBERTATE, ACUM!

            Chiar daca ai primit aceasta chemare de la un cunoscut, sau de la o persoana pe care nu o cunosti, sa fii sigur ca nu intamplator a ajuns si la tine. Undeva, in adancul sufletului tau, ai inteles ca tara ta merge intr-o directie gresita si ca ar trebui ca, mai devreme sau mai tarziu, cineva sa faca ceva in mod real pentru tine si pentru noi toti. Dar pentru ca asa ceva sa fie posibil, e nevoie si de ajutorul tau. Iata, pe scurt, de ce!

            De la revolutie incoace, tot felul de fronturi ale salvarii nationale s-au perindat sub diverse denumiri electorale la conducerea tarii, amagindu-ne cu o salvare iluzorie, fagaduindu-ne la fiecare tur de scrutin ca ele vor infaptui revolutia pe care noi o tot asteptam de 22 de ani. Dar e de acum clar ca nu ne mai salveaza nimeni. Daca nu ne salvam noi insine, nu o va face nimeni in locul nostru. De aceea te invitam in modul cel mai respectuos sa fii alaturi de noi. Pentru ca daca tara noastra a ajuns in situatia asta dezastruoasa, se datoreaza in primul rand indiferentei noastre, a tuturor.

            Asa cum arata Edmond Burke (1729 – 1797), autor, orator si om politic irlandez, „tot ceea ce este necesar, pentru ca raul sa triumfe, este ca oamenii buni sa nu faca nimic.”  Indiferenta noastra a facut posibil faptul ca istoria ultimilor 22 de ani sa ne fie scrisa de altii. Nu cred ca cineva si-a dorit, in valtoarea evenimentelor din decembrie 1989, ca sa ajunga vremurile cand autoritatile din tara lui sa il trateze ca pe cainii vagabonzi, sau ca pe cornutele dintr-o turma.

Niciodata in istorie nu s-a mai vazut ca sistemele de identificare, precum si de supraveghere electronica, sa fie aplicate pe vreun exemplar al speciei Homo Sapiens, ci numai indivizilor din regnul animal. Noua lege a actelor biometrice ne transforma din oameni in orice altceva: numere, obiecte, animale, baze de date vii. Iar daca totusi mai ramane in om vreo urma de persoana, actele biometrice o transforma intr-un posibil infractor, a carui singura vina este ca exista si traieste. Pentru ca aceasta este o amenintare grava la adresa societatii romanesti, asa cum se vede in atitudinea emanantilor unei revolutii care stim cand a inceput, dar care nu se mai termina.

Este clar de acum ca fara voia noastra, asistam la apusul libertatii umane, care se doreste a fi continuat de noaptea unei dictaturi mult mai apasatoare decat cea de care credeam ca am scapat cu vreo doua decenii in urma. Cum a devenit posibil asa ceva? Raspunsul ni-l ofera regizorul si actorul rus, Nikita Mihalkov: “Să nu-ţi fie teamă de duşmanul tău; cel mai rău lucru pe care ţi-l poate face este să te ucidă. Să nu te temi nici de prietenul tău; cel mai rău lucru pe care ţi-l poate face este să te trădeze. Teme-te însă de indiferenţă. Căci prin tăcerea ei, prin consimţământul ei tacit, te ucide şi te trădează în acelaşi timp”.

Tacem, comsimtim, asistam indiferenti, rabdam. Dar iata ce spunea Mihai Eminescu, poetul care isi cunostea poporul mai bine ca oricine: „romanul rabda, dar nu renunta”. Consideram ca nu este vreun roman adevarat care sa fi renuntat la speranta unui viitor mai bun pentru el, pentru familia lui si pentru neamul lui. Acum e momentul ca mamaliga sa explodeze.

Noi ne adunam pe 14 martie in Piata Parlamentului pentru a face cunoscuta autoritatilor dorinta noastra de a refuza actele biometrice si sistemul electronic de supraveghere al populatiei in orice forma ni s-ar impune: card, cip, implant. Alesii  poporului au intotdeauna alte prioritati pentru noi si, in miopia lor politica si sociala, nu vad ca romanul are de ani buni o singura prioritate: supravietuirea.

            Te invitam sa te alaturi exclusiv de bunavoie acestui protest, stiind bine ca nu in cantitatea noastra sta reusita, ci in calitatea celor uniti in acelasi scop, nu in numarul celor nemultumiti, ci in adevarul celor sustinute de ei. Fa si tu un mic efort, ia-ti o zi – doua de concediu, urca intr-un tren sau intr-un microbuz si vino pe 14 martie la Bucuresti,la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, pe latura spre Parc Izvor, pentru a arata impreuna guvernantilor ca a inceput sa ne pese. Asa cum arata, intr-un context asemanator, congressman-ul american Henry Hyde, Dumnezeu se va uita la noi şi nu ne va întreba dacă am reuşit, ci dacă am încercat.”

One Response to 'MANIFEST PENTRU LIBERTATE, ACUM!'

  1. panorica mihai says:

    citim si sigurfacem cunoscut…la cati mai multi…..multumim ptr tot ce faceti ptr a face cunoscut la toti ceea ce ni se pregateste impotriva vointei noastre…..vai de noi…..mici suntem….

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*