Asociaţia pentru Libertatea Românilor

Poporul acesta nu a murit! Poporul acesta încă mai trăiește!

Dezbaterea publica de pe 16.01.2015 cu privire la alternativa Cardului Electronic de Sanatate – VIDEO INTEGRAL

RETURNAȚI TOATE CARDURILE CEI CARE INCĂ NU AȚI FACUT-O, DACĂ DORIȚI ALTERNATIVĂ !

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 1

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 2

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 3

Dezbatere Carduri de Sanatate – 16.01.2015 – Partea 4

Celor care nu au fost la dezbatere si au vazut diferite comentarii date de televiziuni, va spunem ca presa a vorbit in mica masura bine, in mare masura fara a relata continutul argumentatiilor solide si bine documentate ale participantilor si uneori s-a prezentat chiar tendentios, imaginile redate fiind aproape exclusiv legate de unele izbucniri ale celor prezenti in sala. Aceste izbucniri nu reprezinta altceva decat expresia exasperarii acestui popor care nu a fost de zeci de ani decat “beneficiarul” unei lipse totale de dialog cu guvernantii. Numarul participantilor a fost cca 100 de persoane, marea majoritate a luarilor de cuvant fiind echilibrate, documentate si bine argumentate.

In cadrul dezbaterii s-a cerut si s-a obtinut din partea oficialilor promisiunea verbala ca in paralel cu documentele electronice va continua pe termen nelimitat si sistemul actual de dovedire a calitatii de asigurat cu adeverinta de asigurat fara a fi obligati sa folosim cardul electronic de sanatate. Vrem sa vedem ca promisiunea va fi adevarata!

Oficialii au refuzat sa semneze un protocol in finalul dezbaterii, in care sa se prevada concluziile si promisiunea lor, dar au anuntat ca vor posta luni, 19 ianuarie 2015, pe site-ul ministerului sanatatii data si ora la care sa se prezinte din nou participantii pentru semnarea protocolului !!!

In ceea ce priveste numarul de refuzuri declarate oficial de reprezentantii CNAS, s-a sustinut ca sunt doar 3000 – 4000 de persoane, probabil luand in calcul doar pe cei care au returnat cardurile la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, eventual impreuna cu o scrisoare de justificare/refuz. Informatiile noastre arata ca numarul este mult – mult mai mare.

Presupunem, pe de alta parte, ca cei care le-au refuzat au fost inclusi mediatic la categoria “nu au fost gasiti”, astfel incat sa se minimalizeze ideea de respingere clara. Chiar si asa, in una din emisiunile televizate din ultima perioada, reprezentantii CNAS au avansat cifra de cca 1.000.000 de retururi !!

Noi am mai explicat si in trecut ca important e sa fie returnat cardul, nu pastrat acasa inactivat!

De aceea, pentru cei care nu sunteti de accord cu sistemul impus prin utilizarea cardului electronic de sanatate si nu le- ati returnat inca, motivand ca le pastrati acasa inactive, va recomandam sa le trimiteti inapoi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu scrisoare de refuz.

Asta daca vreti cu adevarat alternativa!

 Deoarece in utima perioada, se pare ca s-a pornit un razboi mediatic ce deturneaza adevarul, parcă pentru a intimida pe cetatenii care vor sa refuze sau au refuzat cardul electronic de sanatate pe motiv de libertate a constiintei sau religios, consideram ca e nevoie ca  inregistrarea dezbaterii sa fie postata si vizionata de cat mai multi.

Pentru a dezminti pe cei care declara in presa si la televiziuni că la dezbatere s-au prezentat numai “argumente puerile de tip-” card=drac” “.

Pentru ca  sa nu se mai ignore vointa cetatenilor care se simt indreptatiti legal sa ceara un drept al lor, atat timp cat o fac pasnic si fara a incalca nicio lege!

Pentru ca nimeni sa nu mai ia in deradere constiinta acestui neam, care are dreptul sa-si afirme credinta ortodoxa, atribut identitar ! (E de remarcat cum toleranta atat de des promovata cand e vorba de orice dorinta, a oricarei minoritati, este brusc uitata cand cineva care se declara ortodox  invoca in sustinerea cererilor sale argumente  din ce are mai sfant in invataturile sale religioase- avertismente din Biblie! De ce argumentele care fac referire la un anumit capitol din Biblie, cel al Apocalipsei,  ar trebui luate in deradere? Nu mai exista libertate religioasa? Libertatea nu presupune toleranta? Nu presupune respect si egalitate de sanse?)

Pentru ca cei 1.000.000 sau mai mult care au fost ignorati de institutia Presedintiei in anul 2009, institutie pe care o sprijinim si o credităm ori de câte ori votăm, să nu mai fie ignorati! Pentru ca mass media, care in mare parte relateaza trunchiat evenimentele, rastalmacind lucrurile, sa nu incerce sa-i mai intimideze pe cei care au facut alegerea de a refuza cardul! Pentru ca nimeni sa nu-si permita sa mai jigneasca vreun cetatean român, daca acel cetățean a ales sa-si exprime refuzul de a lasa tehnologia sa-i invadeze viata pina in cele mai intime aspecte, controlandu-i-o! Pentru a intelege cei care se considera “open- mind”, ca ei sunt  cei care nu vor sa vada toate aspectele (inclusiv sau mai ales cele riscante) ale sistemului electronic atasat indefinit si indivizibil de identitatea persoanei!

Pentru a intelege că cei prezenti acolo si cei reprezentati de cei prezenti la dezbatere, au pledat pentru binele tuturor din prezent si al generatiilor urmatoare!

Pentru ca ne-am saturat sa vedem cum  poporului român i se  promoveaza  minciuna sub numele obiectivitatii!


Iata ca multumita acelor oameni prezenti la dezbaterea de pe 16.01.2015 s-a obtinut prevederea unei alternative a  normalitatii- adeverinta medicala- versus statutul de suspect creat prin actele electronice ( CARDUL DE SANATATE. Proiect ce prevede EXCEPTIE pentru cei care refuza din motive religioase sau de constiinta )   Astfel,Proiectul de Hotarire de Guvern care modifica HG 900/2012, postat pe 26.01.2015 pe site-ul Ministerului Sanatatii prevede alternativa la card pentru cei care-l refuza din motive religioase sau de conștiință, http://www.ms.ro/documente/HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

(art. 2 alineat 5 “persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă”)
Tot pe 26.01.2015, pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat un proiect de Ordonanta de Guvern numit ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul
sănătății (http://www.ms.ro/documente/OG%20si%20NF%2026.01.2015_1031_2056.pdf ) la care se asteapta propuneri de modificare pina pe data de 04.02.2015. Aceasta Ordonanta poate modifica legea sanatatii 95/ 2006 astfel incat alternativa la card sa fie prevazuta si in legea sanatatii la care se raporteaza toate actele care fac referire la cardul de sanatate. In caz contrar, legislatia nu va fi armonizata si va da nastere la confuzii sau interpretari.

Asa incat, ii invitam pe toti cei care au posibilitatea de a utiliza internetul și au refuzat sau refuză cardul electronic de sănătate, sa trimita din nou solicitarea lor ca alternativa la card sa  fie inclusa si in legea 95/2006. Ministerul Sănătății le așteaptă opiniile si propunerile de modificare a OG  pina pe data de 04.02.2015 la adresele ministru@ms.ro, propuneri@ms.ro .

APLR isi va inainta propunerile sale in acest sens, propuneri ce vor fi postate pe site.

Vedeti si :

7 Responses to 'Dezbaterea publica de pe 16.01.2015 cu privire la alternativa Cardului Electronic de Sanatate – VIDEO INTEGRAL'

 1. Saracut Lucretia Maria says:

  varog in numele meu si a mai multor persoane care refuza cardul electronic cu cip sa se gaseasca o alternativa la cei ce nu doresc sa primeasca acest card

 2. anca says:

  Multumim pentru postare. Cardul l-am refuzat , dar ce facem cu Dosarul Electronic de Sanatate? Unde se depun cererile de refuz? Eu am intrebat si la Directia de Sanatate si la Casa de Asigurare a judetului si nu stiu nimic ; nici de o cerere speciala nu au stiut sa-mi spuna ! Stie cineva cum trebuie procedat?

  • Libertatea Românilor says:

   Cererea de eliberare a adeverintei de asigurat se depune la Casa de Asigurari Judeteana de care apartineti, insotita de o declaratie pe proprie raspundere in care precizati ca nu doriti cardul din motive de libertate a constiintei sau religios. Dar pina la 1 mai cardul nu este obligatoriu, deci nici adeverinta. Se poate merge la medic in baza aceluiasi sistem ca si pina acum. Adeverinta de salariat/ cupon de pensie/ certificat de nastere pentru copil si biletul de trimitere.

 3. FRAȚI ROMÂNI, URMĂRIȚI CU ATENȚIE ACEST FILM SINTEZĂ DOCUMENTAR. NU ESTE O SIMPLĂ ÎNREGISTRARE VIDEO A DEZBATERII PUBLICE DIN 16 IANUARIE 2015. Încercați să observați fiecare detaliu în parte, mai ales în privința atitudinii celor din prezidiu, adică a reprezentanților Ministerului Sănătății și Guvernului. Observați cum doamna juristă nu a rostit un cuvânt, dar mai tot timpul mesteca gumă!… Specialistul în IT nu a rostit nici el vreun cuvânt dar a plecat pe furiș înainte de a i se adresa vreo întrebare legată de securitatea datelor medicale din dosarul electronic de sănătate și din cardul electronic de sănătate!… Președintele CNASS a afișat o atitudine nedemnă de zeflemea și nepăsare, încercând să ne convingă că nu este absolut nicio problemă… Dânșii au venit doar pentru ca să nu li se poată imputa lipsa dezbaterii publice legal prevăzute de lege și a promite societății civile în van din nou găsirea unei alternative la acest card, pe care în patru ani oricum au tot promis-o fără succes…

  ȘI TOTUȘI FRAȚI ROMÂNI, VORBIM ÎNSĂ DE LUCRURI EXTREM DE SERIOASE, CARE VIZEAZĂ ÎNSĂȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR ROMÂNI! ÎNȚELEGEM TREPTAT CĂ IDENTITATEA ACEASTA ELECTRONICĂ PE CARE NE-O CREEAZĂ GUVERNANȚII (DOSARUL ELECTRONIC ÎNDEOSEBI) NE ADUCE SCLAVIA ELECTRONICĂ, LAGĂRUL ELECTRONIC (DIN CARE NU MAI POȚI EVADA), DICTATURA BIOMETRICĂ ȘI ABOLIREA DEMOCRAȚIEI, ÎNTR-UN CUVÂNT IADUL ELECTRONIC… TRAFICUL DE ORGANE… GENOCIDUL SPIRITUAL ȘI UMAN…

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/INTRODUCEREA-OBLIGATORIE-A-CARDURILOR-ELECTRONICE-DE-SĂNĂTATE-ÎNCEPUTUL-DICTATURII-BIOMETRICE-ÎN-ROMÂNIA!2015/02/02/2553/

 4. OFF TOPIC – VĂ RUGĂM SĂ COPIAȚI ȘI SĂ DAȚI MAI DEPARTE ACEST VOLUM DE 50 DE PAGINI – DE CE RESPINGEM CATEGORIC CARDURILE ELECTRONICE DE SĂNĂTATE ȘI ACTELE BIOMETRICE (CU CIP RFID), Pitești, 2015:

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/04/2603/

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*